Fredag 29 maj 2020

Albin flyttar hem till Villa Lidköping

Albin Thomsen och Jonas Johansson.
Albin Thomsen och Jonas Johansson.

Efter tre år i Sandviken och bandygymnasiet så står det nu klart att Lidköpingssonen, Albin Thomsen, flyttar hem och spelar för Villa Lidköping den kommande säsongen.

– Det känns helt fantastiskt att få komma tillbaka till moderklubben och flytta till Lidköping igen. Det är något man alltid har tänk på och att det blev så här tidigt är jättekul, säger Albin Thomsen som fyller 19 år i sommar, i ett pressmeddelande.

Karriären startade i Villa Lidköping men när det sedan blev dags för gymnasiet så valde Albin att flytta till Sandviken. Där har han studerat och spelat bandy med både juniorlag och A-lag.

– Jag ville till Sandviken för att utvecklas men hade hela tiden ett mål att få komma tillbaka till Villa, sedan att det skulle gå så här snabbt det hade jag inte riktigt räknat med.

Albin kom till Sandviken 2016, efter ett år på gymnasiet så skrev han sitt första A-lagskontrakt och i november 2017 så startade han sin elitseriekarriär med att göra två mål i sin debutmatch. Det blev en positiv säsong för Thomsen som fick bra med speltid av Sandvikens dåvarande tränare, Magnus Muhrén.

– Det har varit en jättebra resa i Sandviken. Jag är nöjd med de tre åren och har mognat mycket både som person och som bandyspelare.

Han beskriver sig själv som en skridskostark och målfarlig forward som ser fram emot en säsong med tuff konkurrens.

– Jag ser det här som en utmaning, väldigt roligt att få träna och spela med dom bästa. Jag har spelat med bra spelare under mina år i Sandviken så det känns jättebra att få fortsätta spela med riktigt bra spelare, säger Thomsen.

Albin har länge sets som ett superlöfte och han har bland annat spelat tre junior-VM och fått mycket speltid i Sandvikens herrlag. Hans pappa heter Tommy Thomsen och har avverkat över 200 A-lagsmatcher i den blåvita dressen.

Hur ska det bli att få komma hem och spela inför Lidköpingspubliken?

– Jätteinspirerande och roligt, har spelat här två gånger med Sandviken och det är ju ett väldigt tryck på läktarna och alltid mycket folk, så det ser jag fram emot.

Klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson, om valet att värva hem Albin Thomsen:

– Såklart kul att få hem en av sina egna Lidköpingssöner hem till Villa. Vi har följt hans utveckling när han varit i Sandviken och vi tycker att han, kanske inte den här säsongen som blev en liten mellan-säsongen, men säsongen innan var väldigt fin, säger Jonas och fortsätter:

– Vi har haft ett resonemang med Magnus Muhrén som var tränare för Albin under sin debutsäsong och han hade bara lovord om Albin. Även om han var ung när han gick från oss så minns jag att han hade bra näsa för målet och det har han visat även i Sandviken.

Villa Lidköpings ambition den här säsongen är att hålla truppen intakt. Jonas menar på att Albin troligtvis är det enda tillskottet till säsongen 19/20.

– Det är ett spännande framtidsnamn vi knyter till oss här. Vår ambition är att behålla truppen intakt så som det ser ut nu så blir troligtvis Albin vårt första och enda nyförvärv den här säsongen på herrsidan.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer