Torsdag 1 juni 2023

Bollnäs upphämtning gav 1-1 i semin

Foto: Team Sören/Fabbe/arkiv
Foto: Team Sören/Fabbe/arkiv

Bollnäs var på väg att helt tappa taget om semifinalen mot Villa Lidköping. Då kom den stora upphämtningen. Tre raka mål gav förlängning, det fjärde betydde 1-1 i matcher.
– Det är en jäkla moral i det här gänget, säger matchhjälten Per Hellmyrs.

Villa Lidköping gick från 4-4 till 7-4 och var lite mer än 20 minuter från 2-0 i matcher i semifinalserien i bandy mot Bollnäs.

Med ryggen mot väggen satsade hemmalaget allt, vände till 8-7 efter förlängning – och kvitterade till 1-1 i matchserien.

– Det är jäkligt starkt att komma tillbaka gång på gång, säger Per Hellmyrs till SVT.

Christian Mickelson ordnade den första reduceringen, Hellmyrs satte 6-7 och i den 90:e minuten kvitterade Anders Spinnars på hörna.

I förlängningen avgjorde Hellmyrs med sitt tredje mål. Segerbollen satt i nättaket i den 105:e matchminuten, ditförpassad från snäv vinkel.

– Den går i isen först. Det är lite turligt men vi är så värda det. Det känns som om vi hämtat upp underlägen 100 gånger i den här matchen, sade matchhjälten.

Bollnäs var det bättre laget i första halvlek men tappade 2-0 till 2-4. I andra halvlek behövde hemmalaget tio minuter för att kvittera till 4-4 – och lika mycket för att tappa till 4-7.

Daniel Andersson gjorde tre mål för Villa Lidköping.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer