Söndag 19 augusti 2018

Villa värvar landslagsspelare

Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Villa Lidköping har presenterat en tung värvning inför nästa säsong. Klubben har skrivit ett treårskontrakt med landslagsmittfältaren Johan Löfstedt.

Johan ”Löken” Löfstedt kommer närmast från Vetlanda.

– Det känns fantastiskt på många sätt. Vi har haft kontakt under en längre period, tyvärr har det inte passat in tidigare men nu passade det väl in. Jag är glad och tacksam över att få denna chansen och det skall bli spännande att få åka ut inför min nya stora hemmapublik, säger Johan i ett pressmeddelande.

Villas klubb- och sportchef Jonas Johansson är givetvis nöjd med värvningen.

– Med Johan i laget får vi in egenskaper som kompletterar oss med skytte såväl utifrån som på fasta, en pådrivare och en fantastisk playmaker. Johan och jag har haft kontakt årligen sedan 2009, men det var först nu det passade in i hans livssituation. Det känns fantastiskt roligt och spännande att vi nu äntligen skall få se Johan i Villatröjan framöver, säger Jonas.

Det är också klart att Johan Sixtensson fortsätter som tränare för Villa. Och han ser fram emot att få Johan Löfstedt  i laget.

– I Johan får vi en oerhört lättsam, glad och öppen kille som kommer passa utmärkt in vårt lag och vårt omklädningsrum. Sen är det ju en av Sveriges bästa offensiva spelare med ett väldigt brett register som innefattar det mesta som kvick skridskoåkare, sylvass passningsklubba och en riktigt bra skott från båda hållen. Ska bli väldigt spännande att få se och bli en del av Johans utveckling, säger Villatränaren.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer