Fredag 29 maj 2020

Villa värvar världsmästare

Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Landslagsspelaren, SM-guldvinnaren och världsmästaren Camilla Andersson är klar för Villa Lidköping kommande säsong. Hon kommer till klubben efter tre säsonger med Skutskär.

– Det ska bli jättekul att få komma till Villa Lidköping. Jag tycker att det är en väldigt proffsig förening. Inte bara på isen utan också allt runt omkring. Dom syns och hörs väldigt mycket, jag tror mer klubbar borde ta efter hur Villa jobbar, säger Camilla, i ett pressmeddelande.

Hon startade sin elitseriekarriär i Sandviken. Men efter sju säsonger och ett SM-guld så flyttade hon hem när moderklubben, Skutskärs IF, valde att starta upp ett damlag.

– Jag kände då att jag behövde en nystart och eftersom Skutskär är min moderklubb så föll det naturligt att komma hem och vara med på den resan.

Resan med Skutskär blev lyckad, en säsong i Allsvenskan och direkt upp till Elitserien där laget sedan vann sitt första SM-guld, någonsin. Laget spelade även SM-final den här säsongen, men föll mot Västerås efter ett straffdrama.

– Efter att ha gjort en fantastisk resa med Skutskär så ska det bli jättekul att få starta en ny med Villa Lidköping. Det är ett lag som gick upp samma år som Skutskär, så det ska bli kul att få komma hit, bidra med lite rutin och kanske kunna tipsa tjejerna om hur det är att spela viktiga matcher, säger 25-åringen.

Efter ett möte med Villa Lidköpings huvudtränare, Christer Andersson så delar de båda synen på hur bandy ska spelas.

Camilla utvecklar:

– Christer har en jättebra syn på hur bandy ska spelas och jag delar allt det han säger. Det ska vara mycket passningar, fart, man ska spela bollen så snabbt som möjligt och att man involverar backarna i det offensiva spelet. Målet är att samtliga spelare blir ett hot, då kommer vi bli svårlästa.

Skutskärsmittfältaren kommer till Villa Lidköping med mycket rutin. Hon har vunnit SM-guld med både Sandviken och Skutskär, lägg till två VM-guld med det svenska landslaget samt ytterligare några SM- och VM-finaler.

Nu ser hon fram emot att få komma, med sina erfarenheter, till ett nytt lag.

– Det känns jättekul, känns bra att få bra förutsättningar. Jag har också hört att Villa varvar inomhus med utomhusträningar, vilket jag tycker är bra. Det kommer att komma matcher där vi inte har samma förutsättningar och då måste vi vara redo.

Villas klubbchef, Jonas ”Sparris” Johansson, om rekryteringen:

– Det känns bra att få en spelare som har mycket rutin och erfarenheter kring slutspel- och finalmatcher. Hon kommer att tillföra en dimension till i vårt spel och dessutom är hon en ganska tuff spelare som har lite attityd ute på banan, det är viktigt.

Fakta Camilla Andersson
Moderklubb: Skutskär
Ålder: 25
Meriter: 2 SM-guld, 2 SM-silver, 2 VM-guld, 1 VM-silver
Tidigare klubbar: Sandviken, Skutskär
Position: Mittfältare

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer