Torsdag 23 mars 2023

Villaprofiler tillbaka i föreningen

Villa Lidköpings rekryteringsgrupp består av från vänster Jonas ”Sparris” Johansson, Martin Berggren och Jonas Gustafsson arbetar för att föreningen ska ha ett slagkraftigt lag både nu och i framtiden.
Villa Lidköpings rekryteringsgrupp består av från vänster Jonas ”Sparris” Johansson, Martin Berggren och Jonas Gustafsson arbetar för att föreningen ska ha ett slagkraftigt lag både nu och i framtiden.

Jonas Gustafsson och Martin Berggren tillhör skaran av Villa Lidköpings stora profiler under åren. Nu har Martin med 241 A-lagsmatcher i Villamålet och Jonas Gustafsson med över 200 matcher i Villa och SM-guld samt sex säsonger i Sandvikens AIK engagerat sig i Villa Lidköpings rekryteringsarbete.

– Det är naturligtvis en styrka att få så meriterade och i bandyvärlden välkända personer att vara med och forma framtidens trupp, säger klubbchefen Jonas ”Sparris” Johansson som utgör rekryteringsgrupp tillsammans med Martin och Jonas.

– Det känns roligt att kunna vara med och påverka även när man själv lagt den aktiva delen bakom sig, säger Jonas.

Slagkraft över åren

Rekryteringsgruppens uppgift är att arbeta för att Villa Lidköping har ett slagkraftigt lag både nu och i framtiden.

– Vi har en uttalad filosofi om att i framtiden vara självförsörjande på spelare i så stor utsträckning som möjligt. Dock skall det vägas av mot en bra mix och balans i laget vilket innebär att vi även kommer rekrytera utifrån för att få till exempel en speciell spetskompetens eller karaktär. Martin och Jonas har stort nätverk och kunnande och dessa egenskaper är mycket värdefulla i dessa sammanhang, säger ”Sparris” Johansson.

– Att på det här sättet få vara delaktig efter den egna karriären är både hedrande och en härlig utmaning, säger Martin Berggren.

Attraktiv bandy

Både Jonas och Martin understryker att Villa Lidköping ska stå för attraktiv bandy.

– Sedan går det givetvis alltid att förädla allt och då är det viktigt att alla vet vart åt vi strävar, säger Martin.

Rekryteringsgruppen gläds nu – förutom åt A-lagets fina start i elitserien även om det blev förlust mot Edsbyn i onsdags – att många juniorer nu tar för sig på ett mycket bra sätt. Ungdomslagen tillhör numera också toppen i Sverige med J20-lagets seger i Svenska cupen nyligen som senaste bevis på detta.

Flera juniorspelare får också mer och mer speltid i A-truppen och utvecklas mycket positivt. Projektet ”16 till A-lag” ges i det sammanhanget stor betydelse.

– Målet är att få fram fler spelare från de egna leden. Om vi sedan kan krydda med några av de bästa spelarna utifrån kan vi förhoppningsvis ta det hägrande steget mot att vinna SM-guld också, säger ”Sparris” och får medhåll av Martin och Jonas.

Av Bengt Andersson

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer