Onsdag 3 juni 2020

En uppdaterad idrottsplats

Karin Lundkvist Öst, Anna Bengtsson och Linda Brodén var med och invigde det nya utegymmet i på Skogevi idrottsplats i Hangelösa. Nu är förhoppningen att idrottsplatsen ska bli en samlingsplats i bygden.
Karin Lundkvist Öst, Anna Bengtsson och Linda Brodén var med och invigde det nya utegymmet i på Skogevi idrottsplats i Hangelösa. Nu är förhoppningen att idrottsplatsen ska bli en samlingsplats i bygden.

Idrottsplatsen i Hangelösa, Skogevi, har fått en ansiktslyftning. Mattcurling, minirink, klättervägg och utomhusgym är bara några saker som byggts upp av ideell arbetskraft i Hangelösa och med ekonomiskt stöd från Leader Skaraborg.
– Vi vill att det ska bli en plats där människor kan mötas, säger projektledaren Georg Karlsson.

Det är Hangelösa hembygdsförening som tillsammans med Hangelösa IF ansökt om pengar för att bygga om bygdens idrottsplats, Skogevi. Hangelösa ligger mellan Skara, Götene och Lidköping och har cirka 400 invånare.

För några år sedan bestämde föreningarna att man skulle göra idrottsplatsen mer levande.

– Vi bestämde oss för att söka pengar från Leader för ungefär ett och ett halvt år sedan. Efter det har arbetet flutit på. Projektet heter ”Fysiska och digitala mötesplatser i Hangelösa” och det är precis vad det handlar om. Vi vill att människor ska kunna komma hit och träffas. Det ska vara lättillgängligt och bjuda in till spontanidrott och andra aktiviteter, säger Georg Karlsson.

Projektet fick cirka 370 000 kronor av Leader Skaraborg och det är föreningarnas medlemmar som byggt upp anläggningen. Nu finns det bland annat en klättervägg, minirink, utomhusgym och mattcurling på Skogevi. Sedan tidigare finns även fotbollsplanen där Hangelösa IF:s lag spelar. Seniorlaget spelar den här säsongen tillsammans med Härlunda IF, och klubben har även en bordtennisverksamhet.

I helgen var det invigning av den uppdaterade idrottsplatsen.

– Det gick fantastiskt bra och vi är jättenöjda med responsen. 100 hamburgare gick åt. Anna Bengtsson, personlig tränare på Ladies Place i Skara, var här och visade olika övningar på utegymmet. En del i projektet har varit kvinnors hälsa och träning och det har varit mycket uppskattat. De har tränat i en egen grupp och har haft över 30 gemensamma pass hittills, säger Georg Karlsson.

Han är tacksam för stödet från Leader Skaraborg.

– Jag tycker att det är jättebra att det finns och jag kan rekommendera andra föreningar att söka bidrag om man har en idé man vill genomföra.

Blir det fler projekt i Hangelösa?

– Vi har inte funderat så mycket på det än. Vi ör nöjda med det vi fått hittills och nu hoppas vi att det ska komma till nytta för många människor.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer