Söndag 19 augusti 2018

Cancersparken på väg i mål

Peter Fogelberg kickade igång Cancersparken inför förra säsongen. Nu är insamlingen snart klar och Peter kan konstatera att målet, 100 000 kronor, är slaget.
Peter Fogelberg kickade igång Cancersparken inför förra säsongen. Nu är insamlingen snart klar och Peter kan konstatera att målet, 100 000 kronor, är slaget.

Inför fotbollssäsongen förra året startade IFK Tidaholms Peter Fogelberg Cancersparken, en insamling där pengarna går till Barncancerfonden. Nu är insamlingen på väg in i slutspurten och i nuläget är summan uppe i över 144 000 kronor.
– Jag hoppas att fler vill ställa upp, varenda krona är viktig, säger Peter.

100 kronor för varje poäng som laget tar ska skänkas till Barncancerfonden. Det är hela idén med Cancersparken. Men även företag och privatpersoner får vara med, och i helgen avslutas insamlingen.

I skrivande stund är summan uppe i 144 020 kronor och Peter Fogelberg hoppas på över 150 000 kronor innan slutsignalen kommer.

– Jag har tjatat på alla jag känner och jag är oerhört tacksam för alla som ställt upp. Nu är det bara några dagar kvar och jag hoppas att vi kan komma över 150 000 kronor. Det tycker jag borde gå, säger Peter.

Målet, 100 000 kronor, är redan slaget med råge.

– Det är jättebra, absolut. Framför allt eftersom det är första gången vi gör det. Men samtidigt tycker jag att det borde finnas utrymme för mer pengar. Det har varit lite tunt på sina ställen i Skaraborg, framför allt i trakterna runt Skara, säger Peter.

Även om den första insamlingen fortfarande pågår funderar han redan på nästa insamling.

– Ja, vi kör i år igen. Vi ska försöka synas och höras lite mer den här gången. Förra året hade vi ingen egen plats i sociala medier och tror jag att man behöver ha numera. Som till exempel en Facebooksida. Men jag är inte så bra på sådana saker själv så jag behöver ha hjälp med det. Jag är inte alls särskilt teknisk, men jag har ändå lärt mig mycket under den här resan. Nu kan jag till och med maila, säger Peter och skrattar.

28 lag anmälde sig till Cancersparken förra året, men det var inte enbart lag från Skaraborg som fanns med. Deltagarna kom från Stockholm och ner till Kalmar.

– Det är jätteroligt att det spred sig även utanför Skaraborg, men jag hade nog hoppats på att fler lag skulle hänga på. Framför allt de större klubbarna i Allsvenskan, säger Peter, som är besviken på storklubbarnas respons.

– Ja, det är jag. Jag har varit i kontakt med samtliga allsvenska klubbar men det har varit kalla handen från allihop. Det tycker jag är dåligt. De är väldigt egoistiska, om de ska vara med på något så ska de tjäna på det själva. Inte heller Svenska Fotbollförbundet har hjälpt till och det är en riktig ankdamm. Men Västergötlands Fotbollförbund har hjälpt oss med mycket och det tackar vi för. Vi får klara oss utan de stora klubbarna. Vi bönder kan betala för dem också.

Skövde AIK är den klubb högsta upp i seriesystemet som är med. I nuläget är det Mariestads BK som samlat in mest pengar, 12 000 kronor. Men Peter Fogelberg hoppas på att fler klubbar ska komma in med pengar innan kontot stängs i helgen.

Han är själv med i IFK Tidaholm, som förra säsongen spelade hem 43 poäng.

– Vi har precis dragit igång träningen och till den här säsongen höjer vi ribban ytterligare. Jag hoppas att vi kan ta ännu fler poäng i år.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet