Torsdag 2 juli 2020

Lokalfotbollen kan starta

Nu är det klart att lokalfotbollen får starta säsongen. På onsdagen kom Västergötlands fotbollförbunds godkännande.
Nu är det klart att lokalfotbollen får starta säsongen. På onsdagen kom Västergötlands fotbollförbunds godkännande.

På onsdagen gav Västergötlands fotbollförbund klartecken för den lokala fotbollen att starta. Det innebär att seriespelet drar igång den 21 juni.

Det har länge varit osäkert när lokalfotbollen skulle få kicka igång. Men nu är det klart. Beslutet som togs på onsdagen gäller damer division två-fyra, herrar division fyra-sex, flickor och pojkar division ett.

Men lagen hinner inte spela mer än två matcher före sommaruppehållet, för några lag kan det till och med bara bli en match. Klubbarna har dock en möjlighet att flytta fram matcher till efter sommaruppehållet.

Träningsmatcher kan inledas redan den 14 juni.

VFF kommer med riktlinjer inför att fotbollen startar igen.

­– Det ska tydligt anges att all publik undanbedes vid matcherna. Endast de personer som är nödvändiga för matchens genomförande finns på plats. Undvik omklädning och gemensam dusch på anläggningen. Omklädningsrum ska dock vara tillgängligt för lagen att placera material och personliga tillhörigheter, skriver förbundet på sin webbsida.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
78 000 kronor till Barncancerfonden Seger för hästnäringen som får friskvårdsstatus Widegren (M) ny ordförande i IPU:s finanskommitté Bilquiz istället för bilträff Digitala vårdmöten ökade med över 200 procent – på en månad Eldningsförbudet upphör i flera kommuner Johnny undersökte äldres attityder kring covid-19 Ridklubben investerar för att minska energiförbrukningen Vardagshjältarna! Fler kommuner vill ha miljömärkt fjärrvärme