Fredag 14 augusti 2020

Madelen Janogy visade VM-klass

Madelen Janogy. Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto.com/Bildbyrån
Madelen Janogy. Foto: Pelle Börjesson/Idrottsfoto.com/Bildbyrån

Madelen Janogy från Falköping fick en drömstart på VM. Hon gjorde mål i första matchen och låg bakom Sveriges seger över Chile i VM-premiären.

Skaraborgsbygden har vid ett par tillfällen skrivit om Madelen Janogys snabba landslagskarriär. Hon fick debutera under en landslagsturnering tidigare i år och hon har verkligen tagit chansen.

När förbundskaptenen Peter Gerhardsson presenterade VM-truppen i mitten av maj fanns den 23-åriga anfallaren med.

– Det ska bli jättekul. Men jag har knappat fattat det än. Det har varit mycket snack om VM på slutet och nu kan jag äntligen slappna av och börja fokusera på VM. Detta har varit en dröm för mig sedan jag var liten. Jag har jobbat hårt för att komma till landslaget och nu är jag där. Wow…, sa Madelen i en intervju med Skaraborgsbygden strax innan avresan till VM.

På tisdagen spelade Sverige sin första match i VM. Chile stod för motståndet i en match som blev speciell. Ett kraftigt regn gjorde att matchen fick avbrytas efter cirka 70 minuter. Då var ställningen 0-0.

Då byttes Madelen Janogy in tillsammans med Lina Hurtig och Anna Anvegård. Det gav effekt. Madelen spelade fram Anna Anvegård som sedan fick fram bollen till Kosovare Asllani, som säkert satte 1-0 till Sverige.

Och sedan var det dags för Madelen Janogy att på allvar kliva in i handlingen. På egen hand gjorde hon 2-0 på ett snyggt sätt och sedan var matchen över.

Madelen Janogy sa att hon inte var nervös. Det var bara in och köra.

– Nej, det var jag inte. Jag kände mig faktiskt ganska lugn, och har känt det i de senaste matcherna. Jag vet vad jag ska göra, sa hon i TV4:s sändning.

Sverige spelar sin nästa match på söndag, då mot Thailand.

Läs mer:

Från Falköping till landslaget

Madelen Janogy till VM

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer