Torsdag 9 april 2020

VFF:s styrelse omvaldes på distriktsmötet

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.
Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Västergötlands fotbollförbunds hade distriktsmöte i Borås i helgen. Flera priser delades ut och hela distriktsstyrelsen omvaldes.

Drygt 70 föreningar fanns på plats i Borås och fick se VFF:s distriktsstyrelse väljas om i sin helhet. Magnus Gunnarsson, Skövde omvaldes för andra året till ordförande. Tre ledamöter valdes också om, nämligen Annette Svensson, Lidköping, Lena Brunnsåker, Horred och Marcus Ahlberg, Vara. Kvarstående i styrelsen är Patricia Daoud, Lilla Edet, Viktoria Haraldson, Grimsås, Lars Stensson, Kinna och Jan Wigholm, Mariestad.

Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson talade på mötet.

– Internationella framgångar är oerhört viktiga för fotbollen här hemma. Den fantastiska VM-insatsen från damlandslaget spred stor optimism. Alltfler länder kliver upp i världstoppen och därför var Sveriges brons ett stort glädjeämne. Nu väntar OS i Tokyo och innan dess ska herrlandslaget spela EM, så vi kan se fram emot ännu en härlig fotbollssommar, sa Karl-Erik Nilsson.

– Årets EM har ju ett annorlunda upplägg med flera olika spelplatser och som tur är ser detta ut att bli en engångsföreteelse. Det var inget bra beslut, konstaterade Nilsson. 2024 blir det ett ”vanligt” EM igen, i Tyskland.
Han kunde också meddela att Sverige tillsammans med övriga Norden, planerar att ansöka om VM för damer 2027.

– Innan dess arrangerar vi damernas Champions League-final i Göteborg i maj 2021 och redan i maj i år EM-slutspel för F 17-landslag i Västsverige så vi har bra tillfällen att övertyga om att vi kan arrangera.

Axvalls IF:s representanter Anna-Karin Burge, Stig Larsson och Patrik Olsson fick ta emot priset till Årets barn- och ungdomsförening 2019.

Motiveringen lyder: ”Genom ett modernt tänkande har Axvalls IF identifierat och försökt hitta nycklarna till att anpassa sig till de nya utmaningar som föreningar idag ställs inför. Idrottsplatsen ses som en mötesplats för att fånga upp traktens barn och ungdomar där gemenskap, vänner och trygghet är ledorden i att engagera fler och längre. Genom att tänka ”utanför planen” har föreningen gett sig själva goda förutsättningar för att stå väl rustade för framtiden”.

Västergötlands Fotbollförbunds förtjänstmedalj i guld: Lars Wallengren och Benny Lindholm, Björsäters IF, Stefan Svensson och Christer Erixon, Wargöns IK samt Ulf Gustafsson, Gullspångs IF. Hasse Lundmark och Jesper Johansson, Larvs FK kunde inte närvara för att emot sina medaljer. Medaljören Morgan Härnälv, IK Elmer, avled tyvärr en kort tid före årsmötet.

Ove Andersson, Forsviks IF, var förhindrad att ta emot Svenska Fotbollförbundets förtjänsttecken i silver och Lennart Åhlander, Lidköping får sitt förjänsttecken i guld från Riksidrottsförbundet vid ett senare tillfälle.
Svenska Fotbollförbundets domarnål i silver överlämnades till Daniel Särén, Dannike. Victor Jensen, Trollhättan får utmärkelsen senare.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet