Fredag 1 juli 2022

Gandvik startar Naturpasset

Foto: Tommy Hög och Stefan Johansson, IK Gandvik vid en av Naturpassets kontroller i Petersburg.
Foto: Tommy Hög och Stefan Johansson, IK Gandvik vid en av Naturpassets kontroller i Petersburg.

Nu startar orienteringsförbundet satsningen Naturpasset. I Skara har IK Gandvik placerat ut 30 kontroller i Petersburg.

I år är det 30 kontroller i varierande svårighetsgrad som deltagarna kan besöka under perioden 20 april – 15 augusti. Priser kommer att delas ut bland deltagarna som fyller i och lämnar in sitt startkort.

För den som vill finns också möjlighet att delta i Naturpassets fototävling genom att registrera kodbokstäverna från de kontroller man besökt och lägga upp en bild på temat ”Frihet och fridfullhet” Naturpasset i sig är ingen tävling – man tar sig ut i skog och mark när det passar och orienterar sig fram till så många kontroller man vill i sin takt.

Årets Naturpass finns att köpa i entrén Petersburg och kostar 50 kronor som betalas med Swish. Tidigare år har Naturpasset sålts på olika ställen i Skara men under rådande omständigheter har Gandvik i år istället valt att satsa på självbetjäning i Petersburg.

Om Naturpasset

Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Dessa kontroller finns vanligtvis i naturen under hela sommarhalvåret. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna. Det finns över 300 områden runt om i Sverige. Man behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

I Skara arrangeras Naturpasset av IK Gandvik.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer