Onsdag 26 februari 2020

3 000 rundor i nytt golfsamarbete

Fem golfklubbar i Skaraborg inledde ett nytt samarbete inför den här säsongen.
Fem golfklubbar i Skaraborg inledde ett nytt samarbete inför den här säsongen.

Fem golfklubbar i Skaraborg: Billingen, Ekarna, Lidköping, Läckö och Vara-Bjertorp inledde ett samarbete inför den här säsongen. Detta under namnet Skaraborgsgolfaren.

Samarbetet gick ut på att medlemmarna kunde köpa till ett extra medlemskort i Skaraborgsgolfaren. Sedan kunde man spela på de andra klubbarnas banor för en billigare avgift. Ju fler rundor man spelade desto billigare blev det.

Nu har klubbarna summerat premiärsäsongen. Totalt räknades nästan 3 000 golfrundor in under året.

– Vi har haft en ökning av antalet greenfee-gäster från de övriga klubbarna och dessutom fått ut en hyfsad intäkt per besök, så vi är mycket nöjda med samarbetet, säger Billingens GK ordförande Lars-Erik Nystedt, i ett pressmeddelande.

Lidköpings medlemmar var mest på hugget och 195 av klubbens medlemmar var Skaraborgsgolfare under 2019. Den mest populära banan att spela var Läckö som tog emot drygt 1 000 besök.

De fem klubbarna har beslutat att fortsätta samarbetet under nästa år. Flera av klubbarna i samarbetet, men också i övriga Västergötland, har aviserat att de säger nej till rabattsystem där tredje part är inblandad och flera kommer istället att sänka ordinarie greenfee.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer