Måndag 21 september 2020

Nytt golfsamarbete i Skaraborg

I Skaraborg är det tätt mellan golfbanorna – totalt finns det 14 stycken. Tio av dem har samlat sig under paraplyet Golfa i Skaraborg.
I Skaraborg är det tätt mellan golfbanorna – totalt finns det 14 stycken. Tio av dem har samlat sig under paraplyet Golfa i Skaraborg.

I Skaraborg är det tätt mellan golfbanorna – totalt finns det 14 stycken. Tio av dem har samlat sig under paraplyet Golfa i Skaraborg. Marknadsföringen startar nu och utgår från ett gemensamt filmmaterial och en gemensam webbplattform.

Att det finns många golfbanor i Skaraborg är kanske inte någon nyhet för den skaraborgska golfaren. Men det har tidigare aldrig gjorts någon insats för att samla ihop sig under samma paraply och marknadsföra sig tillsammans. Nu görs det för första gången.

– Vi tycker att det är jätteklokt att vi nu går samman och marknadsför alla våra golfbanor i Skaraborg gemensamt. Tillsammans kan vi erbjuda stor variation på både banor och miljöer, säger Dan Persson, VD på Knistad Herrgård.

Under cirka ett år har arbete pågått med att samla ihop ett gemensamt material. Nu finns det en webbplats och filmer framme. Arbetet har gjorts inom ramen för projektet Visit Skaraborg, där alla turistorganisationer jobbar tillsammans med att samlat visa upp utbudet i Skaraborg.

– När vi lägger samman våra produkter blir vi unika genom att kunna visa upp ett så stort utbud på en så liten yta. Som besökare kan man välja sitt favoritboende och sedan ha ett stort antal besöksmål på dagsreseavstånd, i detta fall 10 golfbanor, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Målgruppen för paketeringen är egentligen Stockholm och Mälardalen med en förhoppning om att man ska förlägga sin golfresa i området mellan Vänern och Vättern. Filmerna är producerade i olika versioner som vänder sig till golfparet eller till tjej- eller killgänget.

– Under rådande reserestriktioner är det naturligtvis inte läge att vända sig med en marknadsföring till dessa regioner. Istället väljer vi att visa upp ytterligare ett exempel för skaraborgarna på vad som finns inom en timmas resa. Det kan ju också vara en spännande upplevelse att boka in sig för en hemester på något av alla olika typer av boenden vi har i Skaraborg, säger Jessica Bergstrand.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet