Tisdag 3 oktober 2023

Guldmedalj till Philip Jönsson i Tokyo

Philip Jönsson Foto: Elias Håkansson / Swedish Paralympic Committee
Philip Jönsson Foto: Elias Håkansson / Swedish Paralympic Committee

Philip Jönsson från Mariestad ordnade Sveriges första medalj i Paralympics i Tokyo. Hans skytte höll hög klass genom hela tävlingen.

Det var i klassen luftgevär stående 10 meter som Philip slog till. Finalen blev en hård kamp mot Francek Gorazd Tirsek från Slovenien

– Det känns hur underbart som helst. All träning har gett resultat, det är en obeskrivlig känsla, säger Philip Jönsson till SVT Sport.

Poängen, 252.8, innebar dessutom ett nytt paralympiskt rekord.

– Det här visar omvärlden att även om man har funktionshinder och inte klarar sig själv så kan man lyckas ta en medalj och prestera på den högsta elitnivån. Det betyder mycket, säger den svenske guldmedaljören.

Jönsson gjorde sitt första Paralympics 2016 i Rio. Där blev det två finalplatser.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Tores gamla mack blir byggnadsminne Kläder för små och stora Dyr fjärrvärme i Falköping och Grästorp Ingen ersättning för skador nära skyddad skog Gör dig redo för höst och vinter! Gör sig redo med nya tomter Litterära herrgården väcktes ur glömskan Så tar sig ditt barn säkert till skolan själv Världsläget styr även modet Katja föreläser om självskadebeteende och ätstörningar