Onsdag 21 oktober 2020

Jack Thurin uttagen till A-landslaget

Jack Thurin. Foto: Hans Petter Wille
Jack Thurin. Foto: Hans Petter Wille

IFK Skövdes Jack Thurin har för första gången blivit uttagen till det svenska A-landslaget. I den trupp inför dubbelmöten med Norge i EUF Euro Cup den 11 och 13 april ingår IFK:s niometerstalang.

– Det är självklart superkul att bli uttagen till något sådant. A-landslaget är ju något man drömt om att få vara med i ända sedan man började spela handboll, säger 19-åringen (blir 20 i juni).

Förbundskapten  Kristján Andrésson har valt att låta flera spelare från senaste VM stå över dessa landskamper med tanke på att det samtidigt spelas Euro Top Four där flera landslagsspelare deltar med sina klubblag.

Jack Thurin har länge haft ögonen på sig från landslagsledningen och bland annat varit med i det så kallade Ligalandslaget vid flera tillfällen.

– Det känns verkligen spännande och åtråvärt att få vara med bland de stora grabbarna ”på riktigt” denna gången, säger Jack.

Det blir för övrigt gott om spelare i truppen med IFK Skövde-förflutet. Mikael ”Äpplet” Appelgren är en av målvakterna och Andreas Nilsson är en av de givna klipporna på sex meter. Nu får även Jonas Samuelsson göra debut i A-landslaget. IFK-fostrade Jonas spelar numera i danska Skanderborg och har också varit med i Ligalandslaget.

Även om Jack nu gläds åt landslagsuttagningen påpekar han vikten av att det först är fokus på matcherna i Handbollsligan med IFK.

-Det handlar om att göra så bra som möjligt för att få en topplacering inför slutspelet.

En extra krydda blir mötet med Kim Anderssons Ystads IF på torsdag. Kim är också med i truppen mot Norge och blir alltså kollega till Jack där – åldersskillnaden är 17 år.

Bengt Andersson

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer