Lördag 17 november 2018

Landslagsmålvakt till Skara HF

Natascha Antic
Natascha Antic

Skara HF har gjort klart med en ny målvakt. Hon kommer från Makedonien, fyller 25 år i höst, och heter Natascha Antic. Denna säsong spelar hon i Slovakien men har tidigare vaktat målet i en elitklubb i Rumänien. Sedan 2013 spelar hon i det makedonska handbollslandslaget.

Natascha ser förstås fram mot att komma till Skara och tycker att den skandinaviska handbollen har flera av de bästa ligorna i Europa. Hennes meritlista är lång trots att hon inte fyllt 25 år ännu. Hon inledde sin karriär hemma i Skopje i Makedonien där hon spelade i topplaget HC Metalurg.

Redan som 15-åring kom hon med i laget där hon stannade till 2016. Sedan dess har hon gjort en säsong i Rumänien där laget hette HC Dunarea Braila. Det senaste året har hon spelat i Slovakien för en klubb som heter Iuventa Michalovece.

-Ska jag vara ärlig visste jag inget om Skara. Via nätet har jag fått reda på lite om staden, bland annat att den är en av de äldsta städerna i Sverige, säger Natascha Antic i ett pressmeddelande.

Erfarenheterna av Sverige är små berättar hon:

-Jag har varit med landslaget i Malmö och Ystad men då hade jag inte mycket tid att se mig omkring så nu ser jag fram mot att lära mig mycket mer om landet.

Att få spela i Sveriges högsta liga ser Natascha som en stor möjlighet att lära sig något nytt och fortsätta utvecklas.

-Jag hoppas att jag smälter in i min nya klubb och kommer att få många nya vänner och kollegor. Tillsammans ska vi arbeta hårt för att uppnå de mål som klubben har satt upp. Dessutom tycker jag väldigt mycket om den lila färg som klubben har på sina dräkter. Jag älskar den färgen!!

Skara HF:s sportchef Gunilla Flink säger så här om nyförvärvet.

-Det är precis den spelare vi ville ha och vi är så nöjda med att vi lyckats knyta till oss Natascha. Hon kommer nu att ersätta Helen van Beurden. Det är vår målvaktstränare Joakim Skogsberg som varit delaktig i rekryteringen av Natascha och han är övertygad om att hon kommer att passa väl in i Skara HF.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer