Tisdag 21 maj 2019

Målvaktstrio klar för Skara HF

Oliwia Kaminska heter Skara HF:s nya målvakt som skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
Oliwia Kaminska heter Skara HF:s nya målvakt som skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

Skara HF har skrivit tvåårskontrakt med ytterligare en målvakt, 20-åriga Oliwia Kaminska från Polen. Det innebär att målvaktstrion i Skara HF är klar inför nästa säsong.

Sedan tidigare är det klart med  Natascha Antic från Makedonien, och i truppen finns också den Skarafostrade målvaktsjunioren Christina Lövgren-Hallberg.

-Jag är väldigt nöjd med besättningen och ser verkligen fram mot att få börja jobba tillsammans med dessa tre målvakter. Jag har fått mycket goda intryck av de nya målvakterna, säger Skara HF:s målvaktstränare Joakim Svensson.

Vi visste vad vi ville ha och det tog ett tag innan vi hittade Oliwia. Nu känner vi att hon är just den spelartyp som vi behöver och det ska bli jätteroligt att börja jobba tillsammans med denna trio.

Oliwia Kaminska är alltså 20 år gammal, men har redan en diger erfarenhet som handbollsmålvakt. Hon har spelat i elitklubben GTPR Gdynia och med laget också fått möjlighet att spela i Champions League. Hon har också varit målvakt i polska landslagen för U17, U19 och U21.

Dynamisk handboll

-Jag vill komma till Sverige för att utveckla mig som handbollsspelare. Jag vet att svensk handboll har en mycket hög standard och spelar en mycket mer dynamisk handboll än vi gör i Polen. Jag har aldrig spelat utomlands förut och är så spänd inför denna chans.

Oliwia har varit målvakt ända sen hon började spela handboll. Det var hennes tränare som testade hela laget på målvaktspositionen och fann att Oliwia var den som var bäst lämpad på positionen. Därför hamnade hon i målet där hon sen har stannat.

-Nu ser jag fram mot att komma till Skara och träffa mina nya lagkamrater. Jag hoppas kunna utveckla mitt målvaktsspel och bidra till att vi får en god atmosfär och blir ett lag som spelar med glädje och engagemang.

Gunilla Frisk, sportansvarig för elitlaget i Skara HF, konstaterar att klubben nu inte aktivt letar efter fler spelare.

-Hela truppen är däremot inte helt klar än.  Bland annat kommer säkert några av våra juniorer att lyftas upp i A-truppen, säger hon.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet