Söndag 19 augusti 2018

Norsk målvakt till IFK Skövde

Håvard Åsheim. Foto: IFK Skövde
Håvard Åsheim. Foto: IFK Skövde

IFK Skövde har skrivit tvåårskontrakt med den norske målvakten Håvard Åsheim.
-Det känns som ett mycket bra steg i min karriär och en härlig utmaning, säger 24-åringen som sedan fyra år tillbaka spelar i det norska elitlaget Haslum HK.

IFK Skövde har alltså lagt ytterligare en pusselbit till den trupp som ska representera klubben kommande säsong i Handbollsligan.

-Vi är jätteglada över att Håvard väljer att komma till oss. Det är en stabil målvakt med internationell erfarenhet, säger Ulf Nyström, sportansvarig i IFK Skövde.

IFK Skövde har sedan tidigare klart att norrmannen Jonas Wille ska ta över tränarskapet.

-Det har förstås haft betydelse. Dels känner jag Jonas inte minst från många samlingar med juniorlandslaget, dels har han delgett mig mycket positiva intryck om Skövde, säger Håvard som har drygt 80-talet juniorlandskamper i Norge bakom sig.

Håvard ser fram mot att komma till Skövde. Först ska han avsluta elitserien med Haslum och efter det väntar slutspel. Laget ligger för närvarande på femte plats i elitserien.

-Hur beskriver du dig själv som målvakt?

-Jag förbereder mig noga och ser mycket video för att lära mig motståndarna. Att spela under press tilltalar mig också.

IFK Skövdes kommande trupp tar alltså form. Tidigare har Jack Thurin, Christopher Hedberg och Kristian Svensson skrivit nya kontrakt. Dessutom har Marcus Holmén och Axel Franzén kontrakt ytterligare ett år.

Kontrakten förlängs inte för Michael Andersson, Endrit Abdullahi, Felix Kasch och Axel Magnusson. Dessutom drar sig Henrik Dahlberg tillbaka till Göteborgsområdet.

Bengt Andersson

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer