Måndag 19 augusti 2019

IFK Skövde värvar norrman

Kristian Jacobsen Stranden. Foto: Bengt Andersson/IFK Skövde
Kristian Jacobsen Stranden. Foto: Bengt Andersson/IFK Skövde

IFK Skövde har gjort klart med den norske niometerspelaren Kristian Jacobsen Stranden till kommande säsong. Kristian, som blir 22 år i maj, kommer från Halden Topphåndball och har skrivit ett tvåårskontrakt.

– Jag har hört mycket fint om IFK Skövde och det ska bli spännande att få komma till Sverige och en stad med stort handbollsintresse, säger Kristian.

IFK:s sportchef Ulf Nyström är mycket nöjd med att den här rekryteringen är klar.

– Kristian är en stark skytt till vänster. Han har väldigt fina spelmässiga egenskaper och ett väl utvecklat samarbete med linjen, säger sportchefen och fortsätter:.

– Bakåt kommer han att tillföra längd och storlek till vårt försvar och är användbar såväl som tvåa som trea.

Kristian Stranden har spelat en hel del i norska ungdomslandslag och varit på samling med Rekruittlandslaget – det norska utvecklingslandslag som även IFK-målvakten Håvard Åsheim var med i senast.

Kristian är ursprungligen från Stavanger och har spelat i det landslag för födda 1996-97 som IFK-tränaren Jonas Wille ledde. Då blev det flertalet kamper mot Sverige lett av Ulf Nyström.

Kristian gläder sig mycket åt att kontraktet med IFK Skövde nu är klart.

– Jonas Wille är en mycket bra tränare som det ska bli trevligt att få spela under på nytt, säger Kristian som även spelat ett par säsonger i Halden med Rex Blom.

Han gör nu sin tredje säsong i Halden och hade i senaste omgången i norska Eliteserien en fantastisk kväll. Halden besegrade serieledande Arendal med 30-24 och Kristian gjorde 14 spelmål, en straff och flera framspelningar.

”Kristian var et fyrverkeri gjennom hele kampen”, skrev Halden Topphåndball på sin hemsida efter matchen. Kristian har varit niometerspelare i hela sin karriär och när han får frågan om sin egen styrka kommer svaret kanske inte så överraskande.

– Det är nog skyttet som är min främsta styrka, säger den blivande IFK Skövde-spelaren.

Nu är det också klart att Jakob Larsen inte kommer att spela kvar i IFK Skövde efter denna säsong.

Av Bengt Andersson

Läs mer:

Wremer förlänger med IFK Skövde

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer