Onsdag 26 juni 2019

Nytt kollektivavtal för handbollsspelare

Skara HF. Foto: Fredrik Andersson
Skara HF. Foto: Fredrik Andersson

Elitföreningarna i handboll har beslutat att föreningarna i högsta serien på dam- (SHE) och herrsidan (Handbollsligan) ska teckna kollektivavtal för sina spelare.

Kollektivavtalet är förhandlat mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen i samråd med representanter från de båda ligorna. Avtalet reglerar anställningsvillkoren för handbollsspelare och träder i kraft från och med 1 maj 2019.

Under kommande säsong kommer Arbetsgivaralliansen respektive Unionen att informera och utbilda föreningar och spelare om vad det innebär.

Olle Hagström, avgående ordförande i Svensk Elithandboll Herr:

– Jag är glad att föreningarna efter en lång process fattat detta beslut. Som jag ser det är helgens beslut ett steg på vägen mot en mer professionell handbollsverksamhet. Dessutom är jag stolt över att avtalet gäller både herr- och damelitföreningarna.

Håkan Lagerquist, ny ordförande i Svensk Elithandboll Dam:

– Det är stort och viktigt steg som handbollen tar. Kollektivavtalet innebär tydligare och bättre förutsättningar såväl för föreningarna som för spelarna.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet