Onsdag 15 augusti 2018

Skara HF kvar i SHE

Skara HF är klart för spel i Sveriges högsta handbollsliga även nästa säsong. Men det var med minsta möjliga marginal.

I den tredje och helt avgörande matchen i Skara hade hemmalaget greppet i stort sett hela tiden och ledningen såg bekväm ut en bit in på andra halvlek.

Då hade Skara ledningen med 17-11 och då talade det mesta för att hemmalaget hade koll på läget. Men Tyresö kämpade sig tillbaka och hade chansen att kvittera på slutet – men misslyckades.

Skara HF vann med 22-21 (13-9) i en fullsatt idrottshall. 1 100 personer såg den spännande matchen. En av åskådarna var Magnus Frisk, som nästa säsong tar över som tränare i Skara HF.

– Denna typ av match innebär ju inte bara en kamp på banan. Den innehåller så många delar med massor av stora känslor både på och vid sidan av planen. En förlust hade varit så ödesdiger för Skara HF och nu vet vi vad vi har att förhålla oss till nästa säsong, säger Magnus Frisk till klubbens webbsida.

Frisk ersätter Andreas Johansson som lämnar klubben efter tre säsonger.

Målgörare Skara HF: Carolina Järlstam 7, Petra Skogsberg 5, Caroline Friberg 3, Lovisa Henriksson 3, Alexandra Roos 2 och Line Solsø Hindhede 2.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer