Söndag 19 augusti 2018

Skara HF värvar ännu ett proffs

Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Skara HF värvar Mikaela Johansson, som återvänder till Skaraborg efter ett år i tyska Halle Wildcat handball. Mikaela Johansson har tidigare spelat sex säsonger i Skövde HF, men nu när hon återvänder till Skaraborg blir det till Skara HF.

-Jag ser fram mot att få spela i Skara med en klubb som jag hört så mycket gott om. Jag har funderat en del men ser ingen annan klubb i Sverige som jag hellre skulle vilja spela i. Jag har många gamla lagkamrater från Skövdetiden i mitt nya lag och alla ger högt betyg till klubben och den fina stämning som råder där. Ser också fram mot att åter få ha Magnus Frisk som tränare. Jag vet att han kan hjälpa till att utveckla mig ytterligare, säger Mikaela till Skara HF:s webbsida.

Skaras sportchef Gunilla Flink är mycket nöjd med nyförvärvet:

-Mikaela är en playmaker som är duktig på att sätta andra spelare i läge. Hon har också under sitt år i Tyskland spelat mycket som vänsternia och har där utvecklat sitt eget skytte. Vi vet också att hon är en mycket träningsvillig spelare som vet vad som krävs för att spela på högsta nivå. Vi är oerhört glada över att få knyta Mikaela till vår trupp inför nästa säsong.

För några dagar sedan presenterades Skara HF Sara Johansson. Tidigare har också danskan Line Solsø Hindhede skrivit kontrakt med HF, och kontrakt för nästa säsong har också de båda mittsexorna Caroline Friberg och Lovisa Kardell.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer