Torsdag 25 april 2019

Tre nya spelare i Skara HF:s trupp

Nya spelare i Skara HF, från vänster: Elsa Frisk Nävarp, Emma Frisk Nävarp och Amanda Thorp.
Nya spelare i Skara HF, från vänster: Elsa Frisk Nävarp, Emma Frisk Nävarp och Amanda Thorp.

20-åriga Amanda Thorp, ursprungligen från Skövde, har skrivit ett tvåårskontrakt med Skara HF. Amanda har de senaste fyra åren spelat med IK Sävehof, den senaste säsongen i A-truppen. Samtidigt kommer systrarna Elsa och Emma Frisk Nävarp att finnas med i Skara HF:s trupp nästa säsong.

Amanda Thorp har sin familj i Skövde och spelade innan flytten till Göteborg med HK Country. I Göteborg blev det handbollsgymnasium och spel med Sävehof där hon förra säsongen blev uppflyttad till A-truppen. Där fanns hon med i de flesta matcherna och fick speltid på sin position som högerhänt niometersspelare.

-Jag vill få möjligheter till mer speltid och att få ha Magnus Frisk som tränare känns som ett bra steg i min fortsatta utveckling. Jag har hört mycket positivt om Skara HF och ser verkligen fram mot att få vara en del av laget och att fortsätta att förbättra mig som handbollsspelare, säger Amanda i ett pressmeddelande.

Gunilla Flink, sportchef i Skara HF, säger så här om nyförvärvet:

-Vi är så glada över att ha fått kontakt med Amanda och räknar med att hon ska bli ett bra tillskott till vår trupp. Där är vi nu snart helt klara med hur laget kommer bli utformad nästa säsong.

Emma Frisk Nävarp, 20 år, och hennes syster Elsa, 18, håller båda på att rehabiliteras efter korsbandsskador. Emma hoppas kunna vara spelklar när försäsongen återupptas i augusti medan Elsa inte kan räkna med spel förrän efter nyår.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer