Lördag 18 augusti 2018

Hellner på rätt väg

Marcus Hellner närmar sig formen. Trots en 22.a plats blev söndagens 15 kilometer i Falun hans mest offensiva lopp efter sjukdomen.
– Kroppen svarade när jag tog i och det gick att komma förbi klungor. Det är ett bra tecken, säger han.

Marcus Hellner har fört en kamp för att hinna komma i bra slag till touren i Kanada, som inleds den 1 mars. Helgens tävlingar i Falun gav honom flera positiva besked: utvecklingen går åt rätt håll.

– Det blev visserligen ingen jättebra placering med jag kände mig ganska stark, säger Hellner.

När det i masstartsloppet var dags att bestiga Mördarbacken för tredje gången gjorde Marcus Hellner en attack som väckte svenskt hopp.

”Bara löjligt”

Men i utförsåkningen gick det sämre:

– Jag hamnade i mitten och folk bara gled förbi. Samtidigt vet att jag att det inte går att gå loss i Mördarbacken och vara först ner på stadion. Så är det i Falun.

Världscupledaren Martin Johnsrud Sundby, som försökte rycka i Mördarbacken på andra varvet, var direkt kritisk mot bansträckningen:

– Det är bara löjligt när 25 man stannar upp i toppen av Mördarbacken för att se vem som ska åka ner först. Jag föredrar den tidigare bansträckningen när Mördarbacken låg mot slutet och man åkte direkt ner till avgörandet på stadion.

”Ödelägger sporten”

Martin Johnsrud Sundby berättar att det nu var oerhört trångt mellan åkarna i utförsåkningarna.

– Jag valde att inte gå in i kriget utan behålla skidor och stavar hela fram till det var 100 meter kvar. Där blev jag tyvärr lite för försiktig i spurten.

De ryska herrarna har dominerat helgen i Falun. På söndagen tog Sergej Ustiugov landets andra världscupseger på två dagar.

– De ödelägger sporten, sa Petter Northug med ett leende.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer