Lördag 28 januari 2023

Idrottsinriktning på Katedralskolan

Katedralskolan i Skara startar en lokal idrottsinriktning (LIU). Till en början kommer skolan att erbjuda fotboll, innebandy och handboll, men det kan bli fler.

– Konkurrensen om eleverna är stenhård. Katedralskolan ska stå sig stark i denna konkurrens och då måste vi vara nytänkande och ha ett utbud som målgruppen attraheras av. Jag är stolt över att kunna erbjuda detta till framtida elever och de elever som går hos oss idag, säger Petra Björk samordningsrektor på Katedralskolan, i ett pressmeddelande.

Den nya profilen, som börjar höstterminen 2020, innebär att elever på Katedralskolan kan kombinera sina studier med fotboll, innebandy eller handboll inom kursen individuellt val. Eleverna kommer ha möjlighet att träna upp till två schemalagda pass per vecka på skoltid. Passen kommer vara så väl praktiska som teoretiska.

– För att eleverna ska kunna välja någon av idrottsinriktningarna behöver de vara aktiva i någon förening. Tiden för idrottsutbildningen kommer att tas från det individuella valet och genomförs för samtliga idrotter under 2-3 år, säger Fredrik Bäck lärare på Katedralskolan och en av initiativtagarna till idrottssatsningen.

Katedralskolan har även ett riksintag på cykelgymnasiet som nyligen fick utökade platser.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer