Fredag 2 juni 2023

Inflyttning i nya Billingecentret

Foto: Next Skövde
Foto: Next Skövde

Det nya Billingecentret är snart redo att invigas. Den första hyresgästen är klar att flytta in.

Nu sker den första inflyttningen i det nya Billingecentret på Billingen Skövde. Det är Träningskonsulten Sport tillsammans med föreningen IFK Skövde skidor som blir först in i det splitternya Billingecentret.

Byggnationen av Billingecentret har pågått i drygt ett år. Nu lagom till en stundande vintersäsong står det färdigt att tas i bruk. Första hyresgästerna som flyttar in är Träningskonsulten Sport och IFK Skövde skidor.

Ett gym, testanläggning och försäljning kommer att finnas i centret.

Billingecentret kommer när allt är på plats att förutom sportbutik och uthyrning även innehålla värmestuga, vallarum, cykelservicerum, omklädningsrum med bastu, förvaringsmöjligheter, konferenslokaler, café och restaurang, föreningslokaler för fyra föreningar och kontorslokaler för personalen.

Verksamheten kommer att öppnas upp allt eftersom. Utanför blir det också en pulkabacke som kommer att sprutas med konstsnö.

– Billingecentret blir ett stort tillskott i området och kommer verkligen att bli en resurs både för Skövdeborna och inte minst för tillresta gäster. Nu i vinter kommer vi rikta oss extra mycket i vår marknadsföring mot Göteborg och Västsverige och då kommer vi självklart berätta om denna nyhet, säger Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde, i ett pressmeddelande.

Offentlig invigning av Billingecentret kommer att ske 11 januari 2021.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet