Torsdag 30 mars 2023

Inget SM i Skövde och Lidköping

Riksidrottsförbundet och SVT på besök i Lidköping. Foto: Anna Ohlin Ek
Riksidrottsförbundet och SVT på besök i Lidköping. Foto: Anna Ohlin Ek

Fem städer var kvar i sluttampen om att få arrangera SM-veckan 2025 eller 2026. I veckan meddelade Riksidrottsförbundet att de beslutat att erbjuda Norrköping och Karlstad värdskapet.

I juni 2022 lämnade Lidköping och Skövde in en gemensam ansökan om att få arrangera SM-veckan 2026.

– Vi var självklart ödmjuka inför de städer vi ställdes emot. Samtidigt har vi siktat högt och hela tiden haft en tilltro till vår kapacitet med vår gemensamma erfarenhet av att arrangera större evenemang, våra varierande arenor, vårt breda föreningsliv och det starka samarbetet i Skaraborg. Vi har verkligen fått bekräftat från Riksidrottsförbundet (RF) att de bedömer att vi skulle klara av att arrangera en SM-vecka av hög kvalitet, säger Anna Ohlin Ek, Vd på Destination Läckö-Kinnekulle, i ett pressmeddelande.

Nu går alltså den här omgångens värdskap till Norrköping och Karlstad.

– Vi tar med oss den respons vi fått från RF för att tillsammans ta sikte mot en ny ansökan i nästa utlysningsperiod. Då har vi förmodligen ännu bättre förutsättningar med en rad nybyggda anläggningar både i Lidköping och Skövde och därtill erfarenhet av att arrangera en SM-vecka vinter, säger Mats Olsson, vd Next Skövde.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
För lite frukt och grönt enligt ny undersökning Veterinärmuseet i Skara är världsunikt Höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar slår hårt De är rädda att förlora sina hem när ny plan antas Krukmakaren som blev en pionjär Kan klara miljömål med hjälp av stora däggdjur Delar av sjukhusens underskott skrivs av Västtrafik sänker priset på biljetter Riktlinjer kring skyddsjakt Krig och kärlek i debutroman