Måndag 23 juli 2018

Emma och Alicia till U19-VM

Lockeruds Emma Stenberg och Fröjereds Alicia Svensson har blivit uttagna till den svenska landslagstruppen i innebandy som ska till U19-VM i Schweiz 2-6 maj.

– Det känns superkul. Från början var det inte något som jag räknade med, helt ärligt. Sen fick jag chansen under Finnkampen och även om jag inte hade räknat med att komma med till själva VM så har det varit något jag kämpat för. Det blev ett positivt överraskande besked, säger 17-åriga Alicia Svensson till Västgöta-Bladet.

– Det är ett fantastiskt starkt landslag. Det finns otroliga spetsspelare som kan avgöra framåt och hålla tätt bakåt. Finland slog oss i en match i Finnkampen, så visst har vi en tuff resa att göra på VM, men vi är väl förberedda vad gäller spelarnas fysiska status och vi har hittat en tydlighet i hur vi ska spela. Grunden till topprestation ligger dock alltid i ett stenhårt jobb på banan och att vi är noga i allt vi gör. Då kommer vi bli riktigt svåra att slå, säger förbundskaptenen Camilla Granelid till innebandyförbundets webbsida.

Sverige är regerande världsmästare efter segern i Kanada 2016.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer