Måndag 26 juli 2021

Grästorps IK värvar från Kanada

Grästorps IK har presenterat ett tungt nyförvärv från Kanada inför den kommande hockeysäsongen. Det handlar om 24-årige backen Spencer Maclean, som är 195 centimeter lång och väger 100 kilo.

– Det är precis den spelartypen vi tycker att vi har saknat i dom bakre leden. Han kommer närmast från Elmira College i NCAA III där han tillbringat dom 4 senaste säsongerna. Spencer har även lirat lite forward tidigare i karriären och är inte främmande för att även tillföra lite poäng framåt. Han har också varit lagkapten i några tidigare klubbar och detta brukar betyda bra ledaregenskaper då inte vem som helst blir kapten i Canada, säger GIK:s Joakim Persson till klubbens Facebook-sida.

Enligt GIK hade Spencer Maclean anbud både från Sverige och utomlands och klubben är mycket nöjd med att man lyckats knyta till sig kanadensaren. Joakim Persson säger att efter den här värvningen är klubbens backsida komplett.

– Jag är väldigt glad att få möjlighet att spela för ett historiskt framgångsrikt lag som Grästorp. Jag ser fram emot att använda min unika kompetenssammansättning för att hjälpa laget. Som spelare tycker jag mig vara bra att kunna spela mångsidigt. Jag kan spela starkt offensivt, samtidigt som jag bidrar på den försvarande sidan. Jag har en hög hockey-IQ och jag är duktig på att se ytor, säger Spencer Mclean.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet