Onsdag 26 september 2018

Ishockeyn vill slopa ungdomsserier

Fotbollen har redan tagit steget. Nu är ishockeyn på väg åt samma håll. Ett förslag om att slopa seriespel upp till tolv års ålder är ute på remiss i landet.

Fotbollen har redan fattat beslut om att inte utse seriesegrare för ungdomslag under 13 år från och med 2017.

Nu vill svensk ishockey gå ännu längre. Den så kallade barn- och ungdomstemautredningen föreslår att ishockeyn slopar seriespel över huvud taget upp till tolv års ålder.

– Det finns en förkrossande majoritet i hockey-Sverige för att matchresultat inte är det viktigaste i unga åldrar, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

Enligt utredningen instämmer 96 procent av de tillfrågade inte alls eller bara delvis på påståendet att idrottsliga resultat är ett bra mått på en förenings verksamhet.

Lika många anser att en bra förening är en förening som får ungdomarna att stanna kvar inom ishockeyn och skapar ett livslångt intresse för sporten (78 procent), alternativt får ungdomarna att må bra och utvecklas socialt (18 procent).

Förslaget är ute på remiss i ishockey-Sverige. Förbundsstyrelsen fattar beslut i ärendet i maj nästa år.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet