Torsdag 25 februari 2021

Säsongen över för många lag

Ishockeysäsongen är över för många lag. Seriespelet för division två och nedåt ställs in. Det meddelar Tävlingskommittén i Region Syd.

Det innebär bland annat att Grästorps IK, som den här säsongen satsade på att ta klivet upp i division ett, kan lägga de planerna på is. De lagen som spelar i division tre, som Skara IK, HC Lidköping, Tibro IK och Töreboda HF, får också lägga in skridskorna i förrådet.

Detsamma gäller för damettan, J20 Regional Syd, J18 Regional Syd, J18 Division 1 och U16 Regional Syd.

– För ishockeyn innebar det att ingen verksamhet för barn, ungdom, juniorer eller seniorer som inte är yrkesmässig idrott fick bedrivas. Med hänvisning till den osäkerhet som föreligger gällande matchspel efter den 24:e januari, gör Tävlingskommittén i Region Syd bedömningen att inga kvalspel kan genomföras enligt plan i de regionala serier som inte tillåtits träna eller spela, skriver Tävlingskommittén i Region Syd i ett pressmeddelande.

­– De serier som berörs av Regeringens rekommendation har inte hunnit genomföra tillräckligt många matcher för att säkerställa någon sportslig rättvisa och att under rådande förutsättningar kora seriesegrare och fastställa en ranking av lag är inte möjligt på den tid som återstår av säsongen i det fall något seriespel kan återupptas under våren över huvud taget, fortsätter man i pressmeddelandet.

Tävlingskommittén skriver även i pressmeddelandet att man hoppas att det ska kunna gå att arrangera matcher framöver, för barn och ungdomar.

– Covid-19-pandemin har en enorm påverkan på hockeysäsongen framför allt för våra barn och ungdomar. Självklart arbetar SDF:n för och hoppas att matchspel kan återupptas senare under säsongen, något som givetvis är helt beroende på smittläget. Tillsammans i Tävlingskommittén i Region Syd med representation från samtliga Distriktsförbund inom Region Syd, planerar vi för alternativa former av matchspel, när och om läget så tillåter.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet