Onsdag 26 september 2018

Strålman bröt benet mot Islanders

Anton Strålman, Tibro. Foto: Wikipedia
Anton Strålman, Tibro. Foto: Wikipedia

Tampa Bays Anton Strålman bröt vänster vadben i 7-4-segern mot New York Islanders i natt och blir borta på obestämd tid.
– Det här kommer att påverka vårt lag, säger Tampas tränare Jon Cooper till Dagens Nyheter.

Den svenske backen blockerade ett skott framför hemmalagets mål i boxplay sju minuter in i första perioden och såg ut att trassla ihop sig med Islanders Anders Lee. Strålmans vänstra fot fastnade i en konstig vinkel och han fick hjälpas av isen.

– Han blir borta resten av grundserien, men säsongen är inte alls över för honom, säger Jon Cooper, rapporterar dn.se.

Matchen började bra för New York Islanders med ett första mål i åttonde minuten, men det blev enda gången laget var i ledning. Fem minuter senare satte Tampa Bay två mål på nio sekunder.

I slutet av andra perioden var ställningen tre lika men i tredje drog Tampa Bay i väg med fyra mål mot Islanders enda.

Victor Hedman, som med minuten kvar satte matchens sista mål, berättar för DN att backkollegan Strålman var jättebesviken på grund av skadan.

– Men ändå vid gott mod. Det är en sådan kille han är. Jag vet det själv efter att jag bröt handen förra säsongen, hur viktigt det är att vara positiv och se framåt. Och han är en positiv person.

/TT

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet