Söndag 19 augusti 2018

Strålman delar första titeln med familjen

Anton Strålman, Tibro. Foto: Wikipedia
Anton Strålman, Tibro. Foto: Wikipedia

Tibrokillen Anton Strålman tog första titeln i karriären när han vann VM-guld med Tre Kronor. Och han hyllade sin familj.

Sverige är världsmästare i ishockey efter ett straffdrama mot Kanada i finalen. En av Sveriges hjältar är backklippan Anton Strålman, från Tibro.

När han stod framför sin familj – hustrun Johanna och barnen Liv, Lowve, Bella och Leo – höjde han bucklan långsamt och visade samtidigt ett av turneringens bredaste leenden.

– Johanna och barnen förtjänar den här lika mycket som jag. Det är mycket känslor, så klart. Man vet vad man missar, vad Johanna och barnen går igenom när man inte är hemma. Det är inte bara guld och gröna skogar att spela i NHL. Man är borta mycket. Man missar födelsedagar, skolpjäser … Det är ganska hårt. Att få dela det här med dem, fira med dem … Det kan inte bli bättre. De förtjänar den här guldmedaljen lika mycket som jag, säger han

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer