Tisdag 21 maj 2019

Johanna får en ny chans i världscupen

Johanna Hagström. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån
Johanna Hagström. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Nio damer och nio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscupen i Falun den 16–17 mars. En av dem är Johanna Hagström från Falköping.

För andra gången i vinter kommer skideliten till Sverige när världscupen i sprint och 10/15 kilometer i fri stil avgörs i Falun i helgen.

Utöver landslagsplatserna ställer Sverige, som hemmanation, även upp med åkare som får chansen att tävla i den nationella gruppen.

– Det är alltid extra kul med nationella åkare som får chansen att mäta sina krafter mot de bästa. I Falun har vi även valt att ge några juniorer chansen efter att de gjort fina resultat under säsongen, säger landslagschefen Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Juniorerna Axel Aflodal, William Poromaa och Linn Svahn gör samtliga debut i världscupen. Junioren Frida Karlsson, som tog tre VM-medaljer i Seefeld, saknas emellertid i truppen.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer