Torsdag 1 juni 2023

Klart med ny klinik på Axevalla

Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Västergötlands travsällskap har skrivit kontrakt med en ny entreprenör för att driva verksamheten på travbanans hästklinik. Det handlar om Hallands Djursjukhus.

Det kommer att bedrivas daglig poliklinisk verksamhet med hältundersökningar, röntgen med digital framkallning, ultraljud för sen- och ligamentdiagnostik samt endoskopier i vila, det vill säga det som hör till en hästklinik på en travbana.

Olycksfallsberedskap kommer att finnas i samband med travtävlingar.

Verksamheten vid Axevalla Hästklinik bedrivs i klinikdelen i befintlig byggnad i anslutning till travbanan.

Veterinär Nikolai Jansson kommer att arbeta på kliniken och utveckla speciellt den kirurgiska delen. Ytterligare en veterinär med erfarenhet av travverksamhet kommer att tjänstgöra på kliniken.

Hallands Djursjukhus har verksamhet i flera regioner (Halland, Småland, Värmland) med sju hästkliniker.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer
Senaste nyheterna
Hästar riskerar att fastna vid gränsen Skador på skogen fortsatt för höga Folket och NATO Allt fler barn insjuknar i diabetes typ 1 När vill du bli firad? De vill skydda skaraborgska berg från uranbrytning De lyfter fram dold kvinnohistoria På plats i demokratins högborg Gemenskap är drivkraften i spelföreningen Ökad självmordsrisk för äldre män på landsbygd