Måndag 21 september 2020

Många nya sporter på SM-veckan

Dart är en av idrotterna på SM-veckan i Borås i februari 2021.
Dart är en av idrotterna på SM-veckan i Borås i februari 2021.

Om ett år arrangeras SM-veckan för vintersporterna i Borås. Nu har de olika idrotterna presenterats och det finns flera nya sporter i arrangemanget.

SM-veckan har blivit ett populärt mästerskap som flyttar runt om i landet och arrangeras två gånger per år. SM-veckan delas upp i en vinter- och en sommardel, och Borås kommer att vara den sydligaste tävlingsplatsen någonsin. Borås har haft SM-veckan två gånger tidigare, men då har det alltså varit på sommartid.

Den här vintern har som bekant varit snöfattig hittills, men Borås lär hålla tummarna för att nästa vinter blir kallare och med mer snö. Flera av sporterna avgörs utomhus kräver snö i någon form.

Nu har de olika idrotterna som ska vara med i Borås 1-7 februari 2021 presenterats. Det handlar om 25 stycken, där flera av dem är nya. Dart, synkroniserad konståkning, rullstolshandboll och snowwolley är några av dem.

Det är Riksidrottsförbundet, Sveriges television och värdstaden som beslutar om vilka idrotter som ska finnas med på SM-veckan.

Fakta

Här är idrotterna för SM-veckan vinter i Borås 2021:

Boule, synkroniserad konståkning, crosskart, rallycross, rallysprint, vattenpolo, draghund, längdskidor, skidorientering, snowvolley, badminton, bowling, danssport, radiostyrd bilsport, virtuell bilsport, dart, dragkamp (individuell), jujutsu, rodd (inomhus), rullstolshandboll, styrkelyft och bänkpress (klassisk), cykeltrial, X-trial, muaythai (thaiboxning).

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer