Torsdag 30 mars 2023

Fler ungdomar i Götene MK

Götene MK har märkt ett ökat intresse för att köra enduro. Här är några av klubbens ungdomar.
Götene MK har märkt ett ökat intresse för att köra enduro. Här är några av klubbens ungdomar.

Götene Motorklubbs ekonomi och verksamhet har liksom alla föreningar drabbats av coronapandemin. Men klubben kan ändå glädja sig åt att det finns många ungdomar i verksamheten.

Träningen sker på endurobanan Kuleborg i Vättlösa.

– Vi är jätteglada för utvecklingen med så många ungdomar, och vi försöker på bästa sätt att stötta dessa enduroförare. Under året har vi fått ta del av Sparbanksstödet från Sparbanken Skaraborg, genom Sparbanksstiftelsen, pengar som kommer väl tillhands när det gäller detta arbete, säger Tore Bigsten, klubbens ordförande.

Det har inte varit några tävlingar under våren, men sedan tidigare har klubben firat framgångar bland annat på ungdoms-SM.

Men det är inte bara ungdomar i Götene MK. Det finns även flera rutinerade förare i klubben.

– Götene MK är lyckligt lottade, då vi i våra led har ”gamla uvar” inom endurosporten som ställer upp och instruerar våra ungdomar. Med det arbete som läggs ner har de flesta av ungdomarna stora möjligheter att komma långt inom endurosporten, säger Mikael Bertilsson, ordförande i MC-sektionen.

Nyligen hade Götene MK en öppen träning och då var, förutom klubbens ungdomar även ett 20-tal andra förare, på plats.

– Banan är oerhört populär, så träningarna är nästan alltid så välbesökta, säger Mikael Bertilsson.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer