Torsdag 1 juni 2023

Ramona Karlsson gjorde comeback

Ramona Karlsson. Bild: CooperKinetix
Ramona Karlsson. Bild: CooperKinetix

I helgen avgjordes den första deltävlingen i RallyX Nordic på Grenland, Norge. Ramona Karlsson från Nossebro, som hållit upp från tävlandet i ett och ett halvt år på grund av mammaledighet, gjorde nu comeback i sin VW Scirocco Supercar tävlandes för team Circle X.

Ramona som gjorde premiär på banan, satte ett stabilt tempo redan från start och satte 8:e tid totalt på träningen bland de 17 tävlande i Supercar, 0,9 sekunder från snabbaste tid. När Ramona rullade fram på startplattan inför första heatet drabbades hon dock av elproblem och motorn dog.

Efter ett intensivt felsökningsarbete av mekanikerna kom Ramona ut på banan igen. I heat 3 var det en tuff fight in i första kurvan med fyra bilar till bredds, och med Ramona i mitten.

Den norske föraren Ole Kristian Temte blev vänd och hamnade på tvären framför Ramona, som tog sig oskadd förbi – dock tappade hon mycket tid. Ramona tog upp jakten på fältet framför, knappade in meter för meter och kom i mål som trea i heatet.

Med en 0-poängare i första heatet på grund av elfelet tappades värdefulla poäng, och det blev därmed tufft att nå målsättningen att ta sig till semifinal. Totalt hamnade Ramona på en 15:e plats.

– Det var givetvis en sur början att inte kunna komma till start i första heatet. Där insåg jag att det skulle bli riktigt tufft att ta mig till semi. Jag har ändå en positiv känsla med mig från tävlingen, mycket av rattrosten har försvunnit och vi har hittat värdefulla inställningar på bilen. Nu ser jag verkligen fram emot SM i Arvika den 3 juni! säger Ramona Karlsson i ett pressmeddelande.

Segrare i tävlingen blev Oliver Eriksson. Tvåa blev Thomas Bryntesson och trea Oliver Solberg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer