Tisdag 25 juni 2019

Ny isyta klar i Skövde

Från och med nu finns det två fullstora isytor i Billingehov i Skövde. Det första spadtaget togs i januari i år och i dag är det dags för invigning.
Från och med nu finns det två fullstora isytor i Billingehov i Skövde. Det första spadtaget togs i januari i år och i dag är det dags för invigning.

Billingehov i Skövde växer. I dag invigs en helt ny isyta i fullformat.
– Det är något som saknats, säger Frida Anderstedt, enhetschef på Billingehov.

Billingehov invigdes 1984 och i det sedan dess funnits en fullstor rink, plus en halv. Men från och med nu finns det två och en halv isyta i Skövde. I dag invigs nämligen ytterligare en rink i samma byggnad som Billingehov.

– Det känns väldigt bra. Det har fungerat fram till nu också, men det är klart att det här betyder mycket för de föreningarna som använder isen. Vi har haft ett bra samarbete med föreningarna också men det har känts som att de haft svårt att växa eftersom det inte alltid funnit istider, säger Frida Anderstedt.

Skövde Ishockeyklubb, Skövde Konståkningsförening och Skövde Bandy är några av klubbarna som använder isen i Billingehov.

– Tidigare har de kanske inte kunnat utveckla sina idéer men nu känns det som att det finns bättre förutsättningar för det. Klubbarna är väldigt positiva och det känns bra, säger Frida Anderstedt.

Förutom isytan finns det sex omklädningsrum varav två är tillgänglighetsanpassade. Två domarrum och sex förråd har också byggts i den nya hallen. På våning två har det byggts kansli som kan hyras ut till olika föreningar.

– Toaletterna är byggda så att de går att komma åt även utifrån. Vi har ju en hel del utomhusidrotter i det här området också, säger Frida Anderstedt.

Hon hoppas att detta ska bli ett lyft även för spontanidrotten.

– Det är viktigt att även allmänhetens åkning får fler tider så att så många som vill kan åka skridskor, säger Frida.

I kväll är det dags för invigning.

– Vi kommer att klippa ett band som man brukar göra vid sådana här tillfällen. Sedan blir det en uppvisning från konståkningsklubben. Efter det öppnar vi för allmänhetens åkning och det kommer att vara gratis, säger Frida.

Beslutet om att bygga den nya ishallen togs i juni 2016. Det första spadtaget togs i januari i år. Totalt kostar ombyggnationen av Billingehov 73 miljoner.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet