Måndag 3 oktober 2022

Skaraborgare får elitidrottsstipendier

Aaron Lindström. Foto: Henrik Bergqvist/Parasport Sverige
Aaron Lindström. Foto: Henrik Bergqvist/Parasport Sverige

Nu har Riksidrottsförbundet meddelat vilka som får elitidrottsstipendier för 2022-2023. På listan finns bland annat Lukas Roswall, som tävlar för Lidköpings budoklubb, och Aaron Lindström, utförsåkare.

Men även Felix Helgesson, som tävlar i jetski för JetSport Club Lidköping, får pengar.

Utöver det ekonomiska stödet på 50 000 kronor vardera som stipendiet medför erbjuds även de aktiva stöd från avdelningen Elitidrottstöd på Riksidrottsförbundet inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin.

Både det ekonomiska och det operativa stödet är ofta avgörande för elitidrottarens utveckling och prestation, men även för främjandet av psykisk hälsa och bättre förutsättningar till en hållbar idrottskarriär.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Senaste nyheterna
Hannu Sarenströms ”danska” trädgårdsliv Alla ska få insamling där de bor Köksredskap i glödhet design Hos Odenfönster är varje order unik Utvald av älgflugor Birgitta Fjaestad låter sig inte begränsas Sprakande kulturhöst i Skaraborg Dahlia får hösten att blomma Färre vårdplatser på grund av sjuksköterskebrist S, V och MP vill bilda en rödgrön ledning i regionen