Måndag 21 september 2020

Skövde får SM-veckan 2023

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Riksidrottsförbundet och SVT har utvärderat ett antal städer och nu är det klart att Skövde står som värd för SM-veckan vinter 2023.

Styrkesport, dans, kampsport, bollsport, motorsport, skidsport och e-sport är exempel på idrotter som kan ta plats under SM-veckan på Skövdes olika idrottsarenor.

Mästerskapet arrangeras av Riksidrottsförbundet och Sveriges Television och direktsänds i SVT.

– Skövde är en idrottsstad med flera klubbar som tävlar på nationell nivå och med flera engagerade föreningar som har erfarenhet av att arrangera större tävlingar. Skövde har också bra multiarenor för idrott, både utomhus och inomhus, som matchar SM-veckans koncept perfekt, säger Per Bergljung, evenemangsansvarig för SM-veckan på Riksidrottsförbundet, till SVT Sport.

– Vi är mycket stolta och glada över att få stå som värd för SM-veckan och därmed få möjlighet lyfta fram Skövdes fantastiska föreningsliv. Satsningen stärker Skövde som idrotts- och besöksstad och visar på att vi har ett etablerat och rikt idrottsliv, säger Katarina Jonsson (M) kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer