Fredag 20 juli 2018

Skövde IK får mest i Gräsroten

Foto: Fredrik Andersson
Foto: Fredrik Andersson

Gräsroten är ett ungdomsinitiativ från Svenska Spel där 50 miljoner kronor årligen delas ut till ungdomsidrotten och föreningar runt om i Sverige. I Skaraborg får Skövde IK mest pengar.

Det är Svenska Spels kunder som själva bestämmer vilka föreningar som får dela på pengarna, detta genom att ansluta sig till Gräsroten och välja sina favoritföreningar.

– Samarbetet med Svenska Spel är värdefullt för hela idrotten. Pengarna från Gräsroten bidrar till att utveckla föreningsverksamheten över hela landet så att fler barn och unga kan komma i rörelse och bli en del av idrottsrörelsen, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet, i ett pressmeddelande.

De tre vanligaste områdena som pengarna från Gräsroten används till är cuper, ledarskapsutbildningar och träningsmaterial.

Nu är det dags att dela ut pengarna och i Skaraborg är det Skövde IK som får ta emot mest pengar. 52 696 kronor, närmare bestämt. Som tvåa kommer Villa Lidköping, som får 50 219 kronor.

Mariestad Bois får 36 734 kronor, medan hockeykollegan Grästorps IK tar emot 24 113 kronor. IFK Tidaholm får lite mer än GIK: 24 113 kronor.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer