Lördag 27 november 2021

Sportbänken kvar i Götene

Fredrik Larsson framför minnesmärket över Arne Selmosson i Götene.
Fredrik Larsson framför minnesmärket över Arne Selmosson i Götene.

Coronapandemin har slagit hårt mot idrotten, men Götenes idrottshistoriska sällskap fortsätter med sin Sportbänk under hösten.

­– Vi tycker trots allt det är viktigt att visa att vi finns och att vi har någon verksamhet, säger Fredrik Larsson, ordförande i Götene idrottshistoriska sällskap.

Efter årsmötet i februari månad tog det tvärstopp. Verksamheten i det idrottshistoriska sällskapet i Götene bromsade hastigt in – liksom i många andra sällskap.

Vad man haft sedan är en Sportbänk den 7 oktober. Man träffas och pratar sport över en fika på ett café i Götene.

– Vi ska ärligt säga att uppslutningen inte var stor men det råder ingen tvekan om att det finns ett sug efter att träffas, folk börjar med all respekt för pandemin, bli trötta på att vara isolerade. Därför tror vi på att fortsätta med Sportbänk under hösten.

På caféet garanterar man social distansering. Nästa tillfälle är onsdagen den 21 oktober, och man har även beslutat att fortsätta med det i november, onsdagarna den 4 och den 18 november.

–  Skara har man börjat med sina traditionella tisdagsträffar men det är ingen tvekan om att det handlar om att hela verksamheten inom Westgöta idrottshistoriska sällskap går på sparlåga nu. Naturligtvis, det är viktigt att säga, fortsätter Fredrik, som hoppas att situationen kan ha normaliserats till årsmötet i februari nästa år.

– Men vi kan ju bara hoppas, avslutar han.

 

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet