Torsdag 23 mars 2023

Tidaholm TK satsar på padel

En padelhall har byggts i Tidaholm med stöd av pengar från allmänna arvsfonden.
En padelhall har byggts i Tidaholm med stöd av pengar från allmänna arvsfonden.

Tidaholm tennisklubb har fått fem miljoner kronor av Arvsfonden som ska gå till att bygga en padelhall.

– Vi har känt att det finns ett behov av en padelhall i Tidaholm. Vi får mycket frågor om padel. Tanken är att ungdomar och alla som vill spela ska kunna göra det. Och vi vill bygga en hall som är anpassad för dem med funktionshinder. Det ska vara en hall där alla tidaholmare, och de runt omkring, ska kunna spela, säger klubbens ordförande Magnus Svensson till Västgötabladet.

De fem miljoner kommer inte att räcka till att bygga hallen, men Magnus Svensson är ändå tacksam för att de här pengarna kommer in till klubben. Han räknar med att det krävs ytterligare fem miljoner innan bygget kan sätta igång.

– Vi är otroligt stolta över att vi har fått det här stödet och att Arvsfonden tycker om vår idé. Vi vänder oss ju framför allt till den målgrupp, ungdomar, som Arvsfonden vill att deras pengar ska användas till. Att vi fick det här stödet är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta arbeta med en padelhall, säger Magnus Svensson.

– Tidaholm TK:s projekt är ett bra exempel på hur man kan inkludera och engagera barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Runt om i Sverige finns det många goda idéer men oftast saknas pengar. Därför finns Arvsfonden, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden, i ett pressmeddelande.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer