Måndag 26 juli 2021

Tiomila ställs in

Sedan Tiomila i Upplands-Bro ställdes in på grund av coronapandemin har målet varit ett arrangemang på Idre Fjäll i slutet av september. Nu blåses även de planerna av. För andra gången sedan starten 1945 ställs orienteringsklassikern in.

Coronasmittan har satt stopp för alla stora orienteringstävlingar i år. Länge levde hoppet om att restriktionerna skulle lättas före hösten så att det skulle bli möjligt att arrangera ett Tiomila på Idre Fjäll den 26-27 september. På ett möte i veckan fattades dock beslutet att lägga ner projektet, eller att åtminstone skjuta det på framtiden. Tiomilaföreningen, Svenska Orienteringsförbundet och arrangören Idrefjällens OK var helt eniga.

– Ända sedan maj har det jobbats hårt för att få till ett Tiomila i Idre Fjäll, för att vara redo om pandemin skulle tillåta. Tyvärr gör den inte det och vi tvingas därför fatta ett riktigt tungt beslut: att inte gå vidare och därmed ställa in Tiomila i Idre Fjäll, säger tävlingsledaren Per Forsberg, i ett pressmeddelande.

Sedan 1945, då tävlingen såg dagens ljus, har Tiomila bara ställts in en gång. Året var 1962 och då var anledningen en gulsotsepidemi. Inte heller 1993 kunde tävlingen genomföras som planerat, men då lyckades man flytta arrangemanget till hösten.

De lag som är anmälda till Tiomila Idre Fjäll kommer att få tillbaka full anmälningsavgift.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet