Lördag 16 januari 2021

Ingen publik under Stochampionatshelgen

I juli nästa år är det dags för Stochampionatet på Axevalla igen. Frågan är om det blir med publik? På Axevalla planerar man för olika scenarier.
I juli nästa år är det dags för Stochampionatet på Axevalla igen. Frågan är om det blir med publik? På Axevalla planerar man för olika scenarier.

Nu är det klart. Årets trippeltrav på Axevalla kommer att köras utan publik. Anledningen är osäkerheten kring coronapandemin.

Ledningen på Axevalla har väntat in i det längsta innan beslutet togs, men nu är det definitivt.

”Det är ett scenario vi har varit tvungna att förhålla oss till under en längre tid, vi har valt att avvakta så länge vi kunnat, men måste nu ta ett definitivt beslut om att vi kommer att genomföra tävlingarna utan publik”, skriver Axevalla på sin webbplats.

Det kommer heller inte att bli aktuellt att öppna campingen.

”Vi har full respekt för och stöttar de insatser som görs i samhället för att begränsa smittspridningen av viruset och vi ser idag inte något som indikerar att förutsättningarna kommer att förändras inom närtid, vilket gör att vi nu meddelar att publikplats och camping hålls stängda under Stochampionatshelgen”.

Trippeltravet avgörs under vecka 29.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet