Måndag 14 oktober 2019

Ny storseger för Conrads Rödluva

Conrads Rödluva segerdefilerar efter segern på Eskilstuna. Foto: Lars Jakobsson
Conrads Rödluva segerdefilerar efter segern på Eskilstuna. Foto: Lars Jakobsson

Conrads Rödluva, uppfödd i Falköping, tog en ny storloppsseger på söndagen när hon vann finalen av Breeders Crown.
– Det här kan gå hur långt som helst, om hon får vara frisk och hel, säger tränaren Daniel Redén.

I september vann Conrads Rödluva Svenskt Travoaks på Solvalla och i söndags var det dags igen. När Breeders Crown-finalerna avgjordes på Eskilstuna vann Conrads Rödluva avdelningen för treåriga ston.

– Det kändes lite bryddsamt när jag var tvungen att gå fram redan varvet kvar med en bra häst i ledningen och en bra häst utvändigt. Men redan 300 kvar kändes det att hon hade avgjort, säger kusken Örjan Kihlström till Kanal 75.

Stoet är uppfött av Lena Myrenius, Ove Konradsson, Per Johansson, Peter Jansson och Olof Karlander på Hälsinsgården i Torbjörntorp. För segern i söndags fick hon 800 000 kronor.

Conrads Rödluva tränas av Daniel Redén på Solvalla.

– Hon har allt, teknik, lungor, inställning. Det känns som att hon var skapt för att bli en av de bästa som jag kommit i kontakt med i alla fall. Jag har inte tagit henne speciellt hårt heller. Det här kan gå hur långt som helst, om hon får vara frisk och hel, säger Redén till Kanal 75.

Läs mer:

Rödluvan gav största framgången

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer