Torsdag 23 mars 2023

”Otto” slutar på Axevalla

Per Ottosson jobbar kvar på Axevalla fram till årsskiftet. Sedan väntar nya utmaningar.
Per Ottosson jobbar kvar på Axevalla fram till årsskiftet. Sedan väntar nya utmaningar.

Per ”Otto” Ottosson slutar som tipsexpert på Axevalla. Han har sagt upp sig från sin tjänst.
– För eller senare tar sagan slut, säger han.

Per Ottosson, mest känd som ”Otto”, har varit expert och tippare på Axevalla i ungefär 20 år. Men nu är det över. Han jobbar kvar fram till årsskiftet – sedan slutar han.

– Det är helt mitt eget beslut. Jag har gjort 20 trippeltrav på Axevalla och jag känner att det räcker. Jag vill göra något annat på somrarna framöver. Jag har bland annat renoverat min sommarstuga och jag vill kunna spendera mer tid där, säger han.

Hur känns det att lämna Axevalla efter så många år?

– Det känns helt okej och jag har inte ångrat mitt beslut. Men det kommer säkert att kännas lite tomt framöver, jag har ju varit på Axevalla länge. Men samtidigt så är detta ett bra tillfälle att sluta.

Vad ska du göra sen?

– Jag har en sak på gång efter årsskiftet, men det vill jag inte avslöja nu. Det blir snart klart. Och 2018 är det dags för en ny Törebodafestival och det tar mycket tid. Jag känner att jag inte orkar med en sommar till med både trippeltrav och festival, jag känner att jag vill ha lite lugnare somrar framöver. Jag vill dra ner på tempot helt enkelt.

Han ser dock fram emot nästa års trippeltrav – men då som besökare.

– Det ska bli kul! Och kanske lite ovanligt. Mitt travintresse har inte minskat och jag kommer att fortsätta följa travsporten lika mycket som tidigare. Det kan eventuellt bli så att jag gör V75-tips till Axevallas webbsida även framöver, vi har inte pratat så mycket om det. Vi får se hur det blir.

Axevallas travbanechef Benny Ternemar tycker att det är tråkigt att Per Ottosson slutar, men säger att han har förståelse för beslutet.

– Det är klart att det är jättetråkigt för oss, vi har jobbat ihop i 20 år och han är ett viktigt varumärke för oss. Men vi hoppas kunna använda honom ändå på något sätt, säger Benny Ternemar.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer