Måndag 19 augusti 2019

Tackar nej till Elitloppet

Foto: Burt Seege
Foto: Burt Seege

Axevallahästen Handsome Brad, tränad av Ulf Stenströmer, vann det danska storloppet Copenhagen Cup i helgen. Efter den segern fick han en inbjudan till Elitloppet på Solvalla. Men Ulf väljer att tacka nej.

De flesta som håller på med trav drömmer om att ha en häst till start i ett av världens största travlopp – Elitloppet. Ulf Stenströmer har fått ett inbjudningskort av Solvallas sportchef Anders Malmrot, men han tackar vänligt men bestämt nej till kalaset på Solvalla nästa helg.

– Jag har precis varit i kontakt med Malmrot och tackat så hjärtligt för inbjudan men vi tycker han är grön i eliten och att han behöver lite mer hår på bröstet innan vi kan tacka ja till detta fantastiska lopp. Hur korkat det än låter så här vi med andra ord sagt nej, skrev Ulf Stenströmer på sina sociala medier på tisdagen.

Handsome Brad är sex år och håller på att växa in i eliten på allvar. Han har tjänat 3,6 miljoner kronor på sina 45 starter. Han var nyligen tvåa i Olympiatravet på Åby och fick då 700 000 kronor. I söndags vann han det danska storloppet Copenhagen Cup och fick för det över en halv miljon kronor.

Men någon start i Elitloppet blir det alltså inte. I alla fall inte i år. Ulf Stenströmer säger att han gärna är med nästa år då hästen hunnit skaffa sig mer rutin.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer