Fredag 20 juli 2018

Två medaljer till Sofia Larsson

Sofia Larsson. Foto: Fredrik Andersson/arkiv
Sofia Larsson. Foto: Fredrik Andersson/arkiv

Kinnekulle BMK:s stora löfte, Sofia Larsson, imponerade i U17-klassen i Badminton Stockholm Open i helgen. Hela Sverigeeliten ställde upp och Sofia Larsson åkte därifrån med två medaljer.

I dubbelklassen blev det guld då hon tillsammans med Isabelle Grafsund vann finalen med siffrorna 22-20, 21-12. Motståndarna i finalen var förstaseedade Alice Lindé och Emmy Robertsson.

I mixedklassen var Sofia förstaseedad tillsammans med Ludvig Petré Olsson. Men i finalen tog det stopp och det blev förlust mot Jakob Engman och Cecilia Wang. Sifforna skrevs till 18-21,16-21.

Men det var inte bara Sofia som ställde upp i Stockholm. Hennes lagkamrater Gustaf och Erik Blomberg var också där. Gustav spelade i U13 och där vann han en match innan det tog stopp. Erik spelade i U11 men förlorade tidigt mot toppseedade slutsegraren William Eilsborg.

  • Detta är en nyhetsartikel. Det betyder att den berättar något just nu. Se datum för publicering ovan artikeln. Vid nyhetshändelser kan händelseutvecklingen förändras efter att artikeln publicerats.
  • Det medieetiska systemet
Läs mer